Yrsa Walldén.

Rekordung Sommarpratare framröstad till Lyssnarnas Sommarvärd 2008

19-åriga Yrsa Walldén från Torna Hällestad utanför Lund blir den yngsta Sommarvärden någonsin. Nästa vecka tar hon studenten på naturvetenskapliga programmet. Den 16 juli är hon värd för Sommar i P1.

Yrsa blev den kandidat som fick flest röster av tio finalister i omröstningen inför Lyssnarnas Sommar. Hennes bidrag handlade om känslan av att inte betyda något.

Hur känns det nu, Yrsa, du ska ju få göra ett eget Sommarprogram?

– Det känns helt overkligt, jag tror fortfarande inte att det är sant. Det har ju alltid varit min dröm att få vara med i Sommar. 

Vad tänker du prata om i ditt Sommarprogram?

– Om hur det är att vara Yrsa, att vara den som sitter längst bak i klassrummet. Jag är alltid den som är blygast och som aldrig vågar göra sig hörd. Och så blir det nog en hel del musik av The Libertines.

Bibi Rödöö, projektledare för Sommar, Yrsa måste vara en av de yngsta Sommarpratarna någonsin?

– Ja, under mina tolv år med Sommar är Yrsa den yngsta Sommarvärden. När ”Robyn” gjorde Sommar 1999 hann hon fylla 20 år månaden innan hennes program sändes och skapade då rubriker som den dittills yngsta.

Sommar i P1 med Yrsa Walldén sänds onsdag 16 juli kl 13.00 och kl 22.12. Programmet kan också höras sverigesradio.se/sommar och på mobil.sr.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista