Rose d’Or Awards. Foto: rosedor.com

Sommar i P1 nominerat till Guldrosen

I hård konkurrens från alla publicservice- och kommersiella radiobolag i Europa har Sommar i P1 nominerats till Rose d’Or.

Guldrosen är ett anrikt och prestigefullt pris för europeisk tv-underhållning och i fjol utökades priset till att även premiera god radiounderhållning. I år är det 150 procent fler radiobidrag som tävlar i fem kategorier och Sommar tävlar i "Radio Entertainment Event". Av de 15 radionomineringarna är det endast två bidrag som inte är från England; ett holländskt och vårt svenska Sommar.

Nomineringen gäller programserien och den engelska versionen av Sommar med Felix ”PewDiePie” Kjellgren skickades in som exempel.

– Sommar är idag mer angeläget än någonsin och denna 56-åring lockar nya lyssnare och fungerar som en brobyggare i en allt mer fragmentiserad värld. Sommar är ett speciellt, svenskt fenomen som är svårt att förklara för folk i andra länder och nomineringen gläder oss därför extra mycket, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1.

Vinnarna presenteras den 9 december på British Museum i London.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista