Norrbottensbullen

Norrbottensbullen med hjortron

Recept från Mattimmen i Radio Norrbotten

1 oktober 2004

Norrbottensbullen med hjortron

50 gr jäst

50 gr smör, Norrmejerier

5 dl mjölk, Norrmejerier

1,5 dl strösocker

2 tsk kardemumma

0,5 tsk salt

15 dl vetemjöl

Fyllning:

2 dl Creme Fraiche, Norrmejerier

2 dl hjortonsylt

1 dl florsocker

1 msk potatismjöl

1-2 msk kanel

Pensling:

1 st ägg     

1 msk mjölk, Norrmejerier

1 dl pärlsocker

Gör degen som en vanlig bulldeg. 

Låt jäsa ca 45 minuter.

Kavla ut degen till en rektangel ca 1 cm tjock.

Blanda creme fraiche, hjortronsylt, florsocker, potatismjöl och kanel och bred  ovanpå degen.

Rulla ihop degen till en rulle.

Skär sneda bitar och ställ på högkant.

Lägg bullarna på bakplåtspapper och låt jäsa ca 30 minuter under en handduk.

Pensla med uppvispat ägg som blandats med mjölken.

Toppa med pärlsocker.

Grädda bullarna i 200 grader 10-12 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".