En av Kroatiens duktiga tennisspelare när Karlskrona arrangerade junior-EM i helgen. Foto: Oscar Anderberg, SR Blekinge
Tennis

Junior-EM i Karlskrona

Daniel Broden, Karlskrona TennisKlubb om junior-EM i Karlskrona
4:39 min

För andra gången arrangerar Karlskrona TennisKlubb junior-EM för pojkar 14. Daniel Broden, tränare i KTK är nöjd med tävlingen och med de svenska killarnas insatser.

För andra gången i rad fick Karlskrona arrangera junior-EM i tennis för pojkar 14 år. Daniel Broden som normalt titulerar sig tränare fick under helgens tävlingar en ny titel, Tournament Director. Åtta länder är representerade i tävlingen och det är spelare av världsklass som ställt upp.

Daniel är imponerad av spelet som visats upp under helgen, framförallt av Polen och Kroatiens lag. Killarna i dessa lag håller en mycket hög klass.

Att Karlskrona fått arrangera tävlingen tror Daniel beror på att KTK gjorde ett så bra jobb med förra tävlingen, det är nämligen andra året som de arrangerar junior-EM. Karlskrona TennisKlubb fick till och med en personlig förfrågan om de kunde arrangera tävlingen i år igen.

Vissa pratar om att återväxten i svensk tennis inte är så bra, men det håller Daniel Broden inte med om:

-  14-åringarna i denna tävlingen har stått upp bra, kan dom öka på sin träningsmängd och orkar hålla i det så ser det positivt upp för framtiden, säger Daniel Broden, tränare i Karlskrona TennisKlubb.

Oscar Anderberg
oscar.anderberg@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".