60-årig transa piggade upp resan till Cypern

Förra veckan snackade lätt avundsjuka kollegor om temperaturer på 12 grader. Kanske var det inte bara avundsjuka. Geflespelarna lär ha fått spela i vantar. Men med Mjällbys ankomst till helgen kom väderomslaget och Mjällbyspelarna får träna i 21 grader och sol. Jag får köpa solskyddskräm. 

Två tuggor av en rå hamburgare på en pubkedja i Malmö igår, inget varmvatten och alltså ingen dusch på det annars fina hotellet i samma stad i morse. Resan hit kunde börjat bättre.

Det blev som på beställning bättre redan i säkerhetskontrollen på Kastrup där en liten söt man i 60-årsåldern med blodröda läppar, vitt rosenliknande diadem, vita strumpbyxor och blommig kjol bjöd på en liten show. Han lättade på kjolen framför den annars bistra säkerhetspersonalen och gav oss alla ett leende. 

Byte på Prags flygplats. Jag såg ett 20-tal fordon innan jag satt på nästa plan. Alla var Skoda. Skoda är nog för Tjeckien vad Volvo är för Sverige. Om inte mer. 

Efter att ha flyttat fram klockan till 17 anlände jag till hotellet i Agia Napa. På sommaren är det drängfulla ungdomar som dansar halvnakna (eller nakna) på skumparty.

Nu är det fotbollspelare, journalister och pensionärer här. I hotelllobbyn görs reklam för ”En kväll med evergreens”, Idag (onsdag) får jag ta pulsen på spelarna som har träningfritt.Annars är det träning 10 och 16 varje dag. 

Det finns några fotbollsfrågor som jag vill få svar på denna veckan. Hur fungerar backlinjen utan Juan Robledo? Finns det någon i laget som kan ta hans plats på ett bra sätt? Hur kommer mittfältet se ut nu när klubben har en enorm konkurrens om platserna? Hur bra är Craig Henderson som fick hela förra (och första) säsongen förstörd av en knäskada och när kan förra årets stora utropstecken Moestafa El Kabir spela igen efter ryggskadan? 

Sen finns det såklart en hel del frågor om busiga spelare, practical jokes, favoritlåtar och ritualer innan match som jag också ska söka svar på. 

Följ allt här hos P4 Blekinge – Mvh Er man i solen – Daniel Kjellander

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista