Fotboll

Rödeby slog ut allsvenska Vittsjö

1:15 min

Rödeby är vidare till åttondelsfinal i Svenska Cupen efter att ha slagit ut det allsvenska topplaget Vittsjö hemma på Åvallen med 2-1.

Rödeby besegrade det allsvenska laget Vittsjö i Svenska Cupen med 2-1 hemma på Åvallen. Vittsjö som normalt huserar i damallsvenskan var inget som skrämde tjejerna i division 2 laget Rödeby. Vittsjö öppnade matchen starkast och hade bra press på Rödeby men försvaret lät aldrig laget komma till avslut.

I den 29:e minuten kommer Vittsjö dock igenom och kan göra 0-1 efter det att Josefine Mårtensson kunde sätta bollen bakom Malin Pettersson i Rödebymålet. Kvitteringen kom sent i den första halvleken, det är Sofie Persson som lägger en fin framspelning till Gina Toresten som kan runda målvakten i Vittsjö och sätta 1-1.

I den andra halvleken är det återigen Vittsjö som öppnar starkast, men har fortfarande problem att komma igenom Rödebys försvarare. Istället är det Ida Svensson i Rödeby som springer sig loss från Vittsjöförsvarare på högerkanten och fixar till en hörna åt laget. Hörnan blir till en mycket tilltrasslad situation framför mål, där kan Martina Olsson till sist peta in 2-1 som också blir slutresultatet.