Cratz efterträdare på gång

Mjällby AIF är på väg att lösa tränarfrågan efter sparkade Sören Cratz.

Klubbledningens ambition är att få IFK Hässleholms tränare Peter Persson att ingå i ett delat ledarskap nästa säsong tillsammans med nuvarande tränaren Thomas Andersson.

- Jag vill i nuläget inte kommentera uppgifterna. Efter säsongen ska jag berätta hur jag ser på min närmaste framtid som fotbollstränare, säger Peter Persson.

Den 8 september bröt Mjällby AIF samarbetet med tränaren Sören Cratz. Parallellt med arbetet att klara nytt kontrakt i superettan och fortsatt spel i elitfotbollen, så har klubben diskuterat olika lösningar på tränarsidan. Det som är klart i nuläget är att klubben vill förlänga avtalet med Thomas Andersson som tog över som huvudansvarig när Sören Cratz sparkades. Thomas Andersson är tänkt att ingå i en framtida tränarstab där ytterligare en person ska ingå.

Flera namn har diskuterats, däribland ex-proffset och förre Malmö FF-spelaren Jonas Wirmola, men det hetaste alternativet i nuläget är IFK Hässleholms nuvarande tränare Peter Persson. Samtal har skett mellan parterna och Peter Persson har även sett de senaste matcherna som Mjällby AIF spelat på Strandvallen. Peter Persson är 43 år och har en lång aktiv karriär bakom sig både som spelare och som tränare.De fyra senaste säsongerna, under sin snart elva år långa tränarkarrär, har han tillbringat i IFK Hässleholm.

- Vi har viktiga matcher kvar med IFK Hässleholm och jag vill slutföra dem innan jag kommenterar min kommande klubbadress, säger Peter Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".