Mjällby AIF har fått en ny ordförande

Mjällby AIF satsar på en ny och kraftigt föryngrad organisation det här året. Det står klart efter måndagskvällens årsmöte, där 36-årige Jörgen Martinsson valdes till klubbens nya ordförande.

– Jag ser det som en stor ära och att leda den här föreningen är ett hedersuppdrag, säger han.

Jörgen Martinsson efterträder Bengt Jonasson som lämnar ordförandeskapet efter två år.

Trots sexsiffriga investeringar sent på säsongen, när Sören Cratz sparkades och tre tjecker köptes in för att rädda kontraktet, klarade föreningen sitt ekonomiska mål med en budget i balans.

Kostnaden för seniorlaget låg på 9 miljoner kronor under 2005, men ökade intäkter i form av sponsorpengar och större publik innebar att målet uppnåddes.

Med ett yngre ledarskap i Mjällby AIF:s organisation blir det också en delvis annan inriktning.

Nyvalde ordföranden Jörgen Martinsson är en av de drivande krafterna bakom det riskkapitalbolag med privata finansiärer som nu ska satsa pengar för att värva spelare åt klubben.

Jörgen Martinsson är övertygad om att det här är den rätta vägen att gå för att säkra klubbens fortsatta elitexistens.

– Genom det här bolaget kan vi ro i hamn ett riktigt etablerat spelarförvärv, vilket hade varit omöjligt annars, säger han.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".