SR International söker ryskspråkig nyhetsreporter

För denna heltidstjänst söker vi dig som har erfarenhet av journalistiskt arbete på ryska, goda kunskaper i svenska samt kännedom om det svenska samhället. Tjänsten är ett tidsbegränsat vikariat (maj-augusti 2009) med eventuell möjlighet till förlängning.

SR International är Sveriges Radios internationella och multikulturella kanal. Vi sänder svenska nyheter på tolv olika språk till en nationell och internationell publik via radio och internet. Den ryska redaktionen producerar aktuella program fem dagar i veckan. Den reporter vi söker ska vara beredd att arbeta med telegramredigering, reportage och featureproduktion för både program och webbsidan. Arbetet kräver god samarbetsförmåga, men även vana att fatta självständiga beslut.

Har du frågor är du välkommen att ringa ryska redaktionens arbetsledare Alexander Hirschfelder (08/784 7273). Fackliga representanter är Liv Heidbüchel, SJF (08/784 7279), och Victoria Padin, Unionen (08/784 7208).

Ansökan bör innehålla personligt brev, meritförteckning och referenser. Den skickas till alexander.hirschfelder@sr.se eller med post till Alexander Hirschfelder, SR International, 105 10 Stockholm senast den 31 mars 2009.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".