Satsar på vindkraft.

8/8: Energisparande i fokus i PULS tisdag

Energi står överst på PULS agenda idag. Vi sänder från byggandet av sex nya jättelika vindkraftverk vid Huds moar i  Tanums kommun och undersöker vad det kommer att betyda för människorna där. Samtidigt ger vi också dig som lyssnar en bild av vilka för- och nackdelar som finns med så kallade Passivhus.

Idag är det invigning av nya Passivhus i Uddevalla, och vi är på plats. Är det en smart framtidslösning eller snarare en ”bluff”, vilket vissa menar?

Efter klockan fyra presenteras i PULS den kartläggning som Radio Väst gjort av nyckelpersonerna i den högerextrema rörelsen Nordiska förbundet. Kartläggningen visar hur kampen om makten och inflytandet har gått till, något som flöt upp till ytan i ett uppmärksammat rån nyligen.

Förutom det bjuds du som lyssnar på Sportsnack med Karin Carlsson (sportchef Bohusläningen) och Bengt Israelsson (sportchef Radio Väst).

PULS börjar 15:03. Programledare: Stefan Elofsson och Jörgen Winkler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista