NYHETSPULS FREDAG 15/8: Musse springer inatt. Slaget vid Kvistrum i helgen. "Kärna" till Kongsvinger.

IDAG BÖRJAR NYHETSPULS KL. 17.05!

Inatt springer Hälles OS-hopp Mustafa Mohamed kval på 3000 meter hinder i Peking. I Nyhetspuls’ studio sitter SR Västs friidrottsexpert under OS, Christian Persson, som själv är tränare och ledare i Musses klubbe Hälle IF. Formen är fin och förhoppningsvis går Mustafa till final på måndag. Ska han ta medalj den här gången?

I helgen återskapas slaget vid Kvistrum i Munkedal, som stod 1788 mellan en norsk-dansk armé på 10 000 man och en svensk styrka på 800 man. Det är den militärhistoriska föreningen Westgiöta Gustavianer, som ska ”slåss” mot andra tidstroget uniformerade deltagare från Norge, Danmark, Tyskland och Tjeckien. Mer om detta evenemang i Nyhetspuls idag.

F.d. skyttekungen i LSK, som lämnade klubben i måndags efter bråk med tränaren David Wilson, har hittat en ny adress: Kongsvinger i Norge. Igår blev det klart och han har redan tränat med Kongsvinger två gånger. Hör honom i Nyhetspuls.

Programledare: Birgitta Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista