K-märkta hus och rivningshotad kyrka i ett kulturspäckat Puls

Onsdag 10 September bjuder Puls på en kulturkonservativ första timme: Vi besöker Tanums gästgiveri med anor från 1600-talet. På Söndag är det nämligen kulturhusens dag som vi passar på att tjuvstarta redan idag. I Valbo Ryrs församling är medlemmarna både chockade och arga efter kyrkonämndens arbetsutskott förslag om att riva kyrkan. Stiftsantikvarie Elisabeth Andersson reder ut varför inte stiftet bidrar med alla pengar som behövs för att bevara kyrkan.

I Puls andra timme handlar det om utbildningsminister Björklunds senaste förslag om att skolk ska redovisas i elevernas terminsbetyg. Riksdagsledamöterna Rosanna Dinamarca, (V) och Eva Flyborg (fp) möts i en debatt om hur skolan bör hantera skolkande elever.

Idag går också startskottet för en ny programpunkt i Puls: Kultursnack, idag med skådespelaren Andreas T Olsson och SR Radio Västs redaktionschef Peter Sundblad i panelen.

Programledare: Stefan Elofsson och Elisabeth Cederblad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista