Sångaren och konstnären Freddie Wadling Foto Erik Abel / SCANPIX

23/10 Freddie Wadling ställer ut i Trollhättan

Regeringens forskningsproposition kan betyda guldregn över Högskolan Väst. Per Nylén som är forskningsledare på Produktionstekniskt centrum i Trollhättan, tror att de har goda chanser att få riktade pengar till sitt arbete, inte minst med tanke på högskolans nära samarbete med Volvo Aero och andra företag.

Artisten och låtskrivaren Lasse Mattilla släpper en ny EP med fyra låtar; Vägar ut heter skivan. Mattilla har arbetar som skolkurator och föreläsare men är kanske mest känd som fotbollspelare efter sina år i Ljungskile på 90-talet.

Freddie Wadling har med åren blivit nästan folkkär med sin omisskännliga röst. Jämnte musiken har han alltid ägnat sig åt teckning och måleri. Från och med fredag 24 oktober, finns hans tavlor på Trollhättans konsthall och idag är det pressvisning.

Irina och hennes åttaårige son Andrej har ingenstans att bo. De har inga pengar och lever på det som mataffärerna slängt i soptunnan. Närsom helst kan polisen gripa dem för att verkställa beslutet om avvisning till hemlandet Vitryssland. P1-programmet Konflikts reporter Randi Mossige Norheim skildrar hur papperslösa flyktingar kan ha det i dagens Sverige.

Programledare Elisabeth Cederblad och Stefan Elofsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista