Sveriges Radios nye vd, Mats Svegfors, Foto: Stina Gullander

Tisdag 12 januari med Mats Svegfors: snart vd för SR

Mats Svegfors är mannen som ska ta över ledningen som vd för Sveriges Radio efter Kerstin Brunnberg. Svegfors är för närvarande landshövding i Västmanland, har tidigare varit chef för tankesmdjan Timbro och chefredaktör för Svenska DagblaVem är Mats Svegfors, vad lyssnar han på i bilradion och vilka publicistiska frågor är viktigast för honom - det är några av de frågor han besvarar i Puls.

General Motors överväger att lägga ner Saab. Det är uppgifter olika medier rapporterar om idag. GM:s vice ordförande Bob Lutz kallar Saab en finansiell katastrof och han anser att varumärket inte går att rädda. Efter höstens och vinterns ovisshet dras tumskruvarna alltså åt än mer. I Puls hör du anställda på Saab automobile om de senaste beskeden från den amerikanska ägaren.

Musikprogramet på Plusgymnasiet i Uddevalla bjuder in artister som vägleder och ger råd till eleverna. Idag besöker sångaren Daniel Lemma Uddevalla för att dela med sig av sitt kunnande. Daniel Lemma och läraren Peter Heddelin berättar om den här satsningen.

Programledare Jesper Larsson och Elisabeth Cederblad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".