Lena Adehlson-Liljeroth. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/Scanpix.

Puls måndag 19 januari med kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth som gäst

Det är illa ställt med jämställdheten i de lokala elitidrottsklubbarna i SR Västs område. Ljungskile SK, Gripen Trollhättan, IK Oddevold och Kroppskultur herr är samtliga klubbar med 100% män i sina styrelser. I Puls hör du hur företrädare för klubbarna förklarar frånvaron av kvinnor i ledningen.

Johan Gadd som är chef för Västsvenska idrottsförbundet och sportkrönikören Linn Olsson diskuterar jämställdhet inom svensk elitidrott.

Dagens gäst är kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth. Vad tänker hon om kulturens roll i kristider och vilka idrottare vill hon se på prispallen på kvällens idrottsgala i TV? Det är några av de frågor vi har till kulturministern.


George W Bush gör sin sista dag som USA’s president idag. Imorgon installeras Barack Obama som hans efterträdare. I Washington är det bäddat för en historisk folkfest. Kyrkoherde Hjalmar Fryklind från Åmål är på plats och kan berätta om förberedelserna.

Programledare Jesper Larsson och Elisabeth Cederblad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".