Tisdag 27 januari: Försäkringskassans strul och Gert-Inge på besök

Om världens länder satsar på en grön, global ekonomi så kan vi minska koldioxidutsläppen med 40% fram till 2030 - utan att det kostar så himla mycket.
Det är mycket enkelt förklarat slutsatsen i en ny rapport från MCKinsey, Pathways to a low Carbon Economy, och en kommun som satsat på att sänka koldioxidustläppen på olika sätt är Lilla Edet där Helena Grimm arbetar som Miljöplanerare:


Försäkringskassan
har skurit ned på personal och det har orsakat förseningar. Dessutom JO-anmäls nu Försäkringskassan på grund av svårigheter att få kontakt med personal. Efter klockan 16 tar vi ett lokalt grepp om detta. Har du haft problem med Försäkringskassan – slå oss en signal och berätta på nummer 0522-396 30.

Trollhättans mångåriga kommunalråd Gert-Inge Andersson är gäst i studion.

Det är fyra månader sedan beskedet om Håfreströms bruks nedläggning tillkännagavs. Puls träffar Krister Nilsson, en av dem som jobbar sina sista dagar där.

I ett kortkort sportsnack runt 15:20 kikar vi lite närmare på elitseriebandyns omstart som drar igång i morgon onsdag.

Programledare Elisabeth Cederblad och Jesper Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".