Måndag 2 februari: Puls besöker Saronhuset i Uddevalla

En vinst i TV 4’s Körslaget hade gett 500 000 kronor till Saronhuset i Uddevalla. Men efter programmet har flera organisationer hört av sig och velat skänka pengar. I Puls idag hör du tre av de många gäster som kommer till Saronhusets sopplunch. Gemensamt för de tre, Åke Andersson, Ninni Forsén Karlsson och Lilian Pettersson-Pohl, är att de har varit, eller är, missbrukare.

Den feministiska tidningen Bangs nya chefredaktör heter Sonja Schwarzenberger och är dagens gäst i Puls. Hon berättar vilka frågor som driver henne i arbetet med tidningen och hur långt jämställdheten har kommit 2009.

Den 3 februari ska regionflullmäktige i Västra Götaland ta ställning till fritt vårdval i primärvården. Vänsterpartiets Jan Alexandersson, vice ordförande i Hälso och sjukvårdsnämnden i norra Bohuslän möter Kristdemokraternas regionråd Monica Sehlin i en diskussion om reformen.

I Puls får du chans att ringa in dina tankar om Ingemar, Ingo, Johansson som gick bort i fredags. Insändartelefonens nummer: 0522 - 396 30.

Programledare Jesper Larsson och Elisabeth Cederblad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista