Pontus Hammarén Foto: Mia Gerdin

Måndag 16 februari: Konsten som provokation

Dagens gäst är Pontus Hammarén, intendent för Alingsås konsthall. Just nu pågår utställningen ”In hate we trust”, som består av ett tiotal foton om hatbrott mot homosexuella. För ett år sedan väckte Hammarén stor debatt när han ställde ut Andres Serranos A History of Sex. I Puls diskuterar vi konsten som provokation.

Socialminister Göran Hägglund, (Kd), gästar Uddevalla och han får frågan hur han ser på krisen inom bilindustrin och vad regeringen bör göra för General Motors och Saab Automobile.

Samtidigt som svenska industrier varslar tusentals anställda om uppsägning och läget för Saab i Trollhättan är oerhört osäkert, så finns det jobb. De jobben finns dock i helt andra branscher som till exempel handel, vård och skola. Jobbcoachen Carina Persson på Startkraft i Trollhättan och IF Metalls Per Källvik, ombudsman i Norra Älvsborg, diskuterar arbetsmarknaden för metallarbetare som mister sina jobb.

Den här veckan är det pulkor, skidor och skridskor som gäller för alla sportlovslediga skolbarn. För i år finns det ju till och med snö på sportlovet. Puls finns förstås i skidbacken idag.

Programledare Jesper Larsson och Elisabeth Cederblad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".