Martin Löwendahl, fosterförälder i Lödöse Foto: Birgitta Andersson/SR Väst

Måndag 11 maj: Vem avgör Saabs öde?

Regeringen tycker att det är riskabelt att sälja Saab till kinesiska ägare, men spelar det någon roll vad näringsdepartementet tycker? Saabs öde avgörs snart och i Puls får du veta vilket inflytande de olika aktörerna har i slutändan.

Martin Löwendahl i Lödöse har varit fosterpappa i många år. Han berättar i ett reportage idag hur det är att ta emot barn i familjehem, hur han ser på uppdraget och hur det är att en dag skiljas från barnen.

Centerpartiet svänger lite åt höger i den ena frågan och gör helt om i den andra. Den senaste tidens utspel om kärnkraften, EMU och uppluckring av LAS föranleder dagens fråga: Vilken färg har Centerpartiet nu för tiden. Statsvetaren och socialdemokraten Stig-Björn Ljunggren ger sitt svar.

Centerpolitikern Elving Andersson i Uddevalla har öppnat dörren för sänkta löner för de kommunanställda. Om alla går ner drygt en tusenlapp i lön skulle kommunen spara drygt 80 miljoner menar Andersson. Men idén är kontroversiell och i Puls blir det debatt om hur man bäst möter den ekonomiska krisen i Uddevalla.

Pogramledare: Stefan Elofsson och Elisabeth Cederblad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".