Onsdag 7 oktober; Inget fel att hyra in redan anställda läkare

Vänsterpartiets Stefan Kärvling i Vänersborg riskerar en varning från Barn och utbildningsförvaltningens chef, Kent Jeavette. Anledningen till att Kärvling kan komma att varnas är en länk till ett satiriskt klipp på Youtube om Arena Vänersborg. Du som lyssnar kan säga din mening på insändartelefonen: 0522-396 30.

Maria Christensson är dagens profil i Puls. När det inte längre var lönsamt att föda upp grisar sadlade familjen om och drog igång café och butik på gården istället. I somras invigdes också en ny restaurang på Röe gård i Brastad.

Insamlingen till förmån för Världens Barn går vidare och idag med stor gala på Teater Frideborg i Uddevalla med en hel rad artister som ställer upp ideellt. Stefan Elofsson rapporterar från förberedelserna inför galan.

NU-sjukvårdens ledning backar nu om hyrläkarna på ortopeden på Uddevalla sjukhus. De nio läkarna som arbetat via bemanningsföretag på den egna kliniken har inte begått något formellt fel. Det visar den utredningsom NU-sjukvården har gjort. Regionstyrelsens ordförande Roland Andersson, (S), kommenterar sjukhusledningens utredning efter klockan 16.00.

Kultursnackarna Sara Vogel-Rödin Loftman och Ulf Michal kommer bland annat att spekulera kring möjliga nobelpristagare i litteratur.

Programledare: Elisabeth Cederblad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".