Tisdag 5 oktober

Fotboll för Världens Barn på Dalaberg

Puls sände från Dalaberg i Uddevalla där barn och ungdomar fick träffa, träna med och spela med fyra Superettan-spelare: Johan Patriksson och Martin Smedberg-Dalence från Ljungskile SK och Agon Bequiri och Petrit Zhubi från FC Trollhättan. Samtidigt passade vi på att samla in pengar till Världens Barn.

Gerd Lundgren, kassör i Rädda barnen, kom till Dalaberg och berättade om Världens Barn-insamlingen i Uddevalla.


Johan Patriksson från Ljungskile SK och Petrit Zhubi från FC Trollhättan intervjuades medan de andra värmde upp.


Fritidsgården på Dalaberg drog sitt strå till insamlingen genom att panta burkar. Andraws Yousef berättade om hur det gått till väga.


Mohamed Musi och Janko Illv är två pojkar på fritidsgården. De och föreståndaren Mats Svanberg intervjuades.


Det var inte bara fotboll på Dalaberg den här dagen, utan också musik. Dana Salehi och Ralph Penayes, kända från Sveriges Radio Västs utagning till Svensktoppen nästa, rappade på både svenska och kurdiska.


Sedan var det dags för match, ett förstärkt Ljungskile SK mot ett förstärkt FC Trollhättan. Det var spännande 2x15 minuter under ledning av domaren/fritidsledaren Namik Pirqe.


Sveriges Radio Västs sportchef Bengt Israelsson var på plats, och han kunde inte låta bli att referera.Spelarna från LSK och FCT stod till en början vid kanten och coachade sina Dalabergsspelare.


Och hur gick det i matchen? LSK-laget vann med 4-0 (eller var det 5-0?), och förlorarna lag FCT fick äran att stoppa en slant i insamlingsbössan.