24 januari

Stor irritation på Saab

10 min

Efter den senaste tidens förnyade spekulationer om Saabs osäkra framtid växer nu irritationen på bilfabriken igen. Många tycker att Saab svartmålas och att media försämrar företagets chanser att överleva: "En häxjakt"

I förra veckan kunde Radio Väst berätta om att flera analytiker nu återigen reser frågetecken kring Saabs överlevnad. Christer Karlsson på Handelshögskolan i Köpenhamn tycker exempelvis att Saabs optimistiska försäljningsprognoser är ett stort problem och han tror att företaget kan få svårt att överleva på sikt.

I SVT-programmet Agenda igår pressades också Saabs ägare Victor Muller hårt på varför hans första kalkyler så snabbt fick revideras. Saab sålde som bekant bara hälften så många bilar ifjol som de från början hoppades på.

Men att media nu återigen, bara ett år efter att Saab räddades undan konkurs, fokuserar på problemen för företaget har väckt irritation bland många anställda.

På Facebook kunde man igår kväll bland Saab-anställda och Saab-entusiaster läsa:

"Återigen går låtsasprofessorn Christer Karlsson ut i media och ifrågasätter Saab."

"NÄR SKA DENNA HÄXJAKTEN SLUTA??"

"Muller gjorde en bra intervju, men nu får det vara nog med allt gnäll från folk som borde ha viktigare saker för sig än att anta en jäkla massa saker."

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista