14 februari

Basta!

”Det är farligt för de som får sin information från hans television”
7:45 min

I går demonstrerades det på flera platser i Italien mot premiärminister Silvio Berlusconis sexaffärer och kvinnosyn. En som deltog var Sofia Ekman från Åmål, som har tröttat på Berlusconis exploatering av kvinnan som objekt.

Över 100 000 kvinnor hade undertecknat ett protestupprop på internet och i går var aktioner utlysta från Milano i norr till Palermo i söder.

Demonstrationerna riktade sig också mot diskriminering av kvinnor i allmänhet.

– Det var fullt av folk och svårt att ta sig dit, säger Sofia Ekman från Åmål, som har bott i Rom i nio år. Stämningen var god, det var folk i alla åldrar, även män.

– Jag trodde aldrig jag skulle gå ut och demonstrera för kvinnors rättigheter, men jag är väldigt trött själv på den medieattack av kvinnan och dess kropp. Den konstanta exploateringen av kvinnan som objekt som har varit i tjugo år sedan Berlusconi började med sin privatteve.

– Just modellen av kvinnan som ung, vacker och som säljer sig själv för att komma någonstans i livet har blivit väldigt stark i hans teve.

– Det här är väldigt farligt för den del av befolkningen som får sin information endast från hans television, säger Sofia Ekman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".