Mats Leijons boj gör el av vågor.

Bojar gör elkraft av havsvågor

Vetenskapsradion Tekno onsdag 2 mars kl. 13.20

Vågkraft från västkusten

Röda bojar som är kopplade till elgeneratorer på havsbotten ska producera el med hjälp av vågornas rörelser. Det är kärnan i vågkraftsprojektet Islandsberg som elprofessorn Mats Leijon leder. Nu ska den första bojen placeras ut utanför Lysekil på västkusten.

Mp3-spelare + nalle = Walkman

SonyEricsson har plockat fram det kända varumärket Walkman och lanserat en mobiltelefon, W800, som är en kombination av musikspelare och mobiltelefon. Med det hoppas man kunna locka till sig den generation av musikälskare som laddar ner mp3-filer i bärbara spelare med minnen. Ett trendbrott i musikspelarbranschen, frågar sig många?

Linux i hemdatorn

Kan operativsystemet Linux vara något för den vanlige datoranvändaren att ha i sin PC? Under ett år har Per Helgesson testat Linux i sin egen dator och han delar med sig av sina erfarenheter.

Dubbeldäckartåget X40 i trafik

Behövlig kaffeautomat, handikappvänligt, mjuka stolar, rymligare, fin utsikt frånövervåningen, men ett ständigt dovt ljud från klimatanläggningen. Det är betyget som SJ:s nya dubbeldäckartåg får av vår tågrecensent. X40 körs redan en gång om dagen i ordinarie trafik på sträckan Stockholm-Eskilstuna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".