Kungsmarken fick efterlängtad samlingslokal

1:38 min

Nu kan paraplyorganisation Mellanstadens Folkets hus och Park samla områdets föreningar under samma tak. Och man hoppas på gemensamma utställningar, musik och idrottsaktiviteter.

– Området byggdes redan på 60-talet, men saknar samlingslokaler. Var fjärde år lovar politikerna att göra någonting här i området, med det har inte hänt någonting de senaste tre valen. Så nu tar vi initiativet, säger Mats-Olof Arnoldsson, ordförande för Mellanstadens Folkets hus och Park.

Tanken med verksamheten i "Panncentralen" i Kungsmarken i Karlskrona är att samla områdets föreningar på samma ställe och ha gemensamma aktiviteter.

Aktiviteter utifrån intresse
Ordförande för Mellanstadens Folkets hus och park, Mats-Olof Arnoldsson har tidigare jobbat som fritidspedagog, lärare och vägledare och han vill att de som bor i Kungsmarken själva ska komma fram och berätta vad de vill göra. Han har därför sett till att informationsblad på svenska och arabiska delats ut i området och inväntar nu förslag från Kungsmarksborna.

Somaliska kulturföreningen, som redan är medlem i organisationen, vill lära ut klädsömnad på symaskin.

Nya cirklar ska startas
- Vi har ungdomar som ger läxhjälp, kvinnor som lär sig matlagning och svenska. Och nu ska vi ha cirklar i klädsömnad på symaskin, säger Faiza Shire, ordförande för Somaliska kulturföreningen i Karlskona.

Monika Titor
monika.titor@sverigesradio.se