Öster gör entré i Svenska Cupen

Öster går in i den andra omgången av Svenska cupen och ställs på tisdagen mot divison 2-laget Tenhult. Öster kommer till match med två raka förluster i Allsvenskan, Tenhult har i bagaget förlust i division 2-premiären mot Ljungby IF.

Öster planerar att starta med bästa möjliga lag och hoppas att Fredrik Gustavsson, Peter Wibrån och Freddy Borg som har varit lite småskadade, ska kunna spela.
- Vi kommer starta med bästa möjliga uppställning. Samtidigt är det en bra test för oss själva och se om vi kan sätta lite högre press och pröva oss fram. Det är en bra möjlighet att testa olika saker i vårt spel, säger Östertränaren Lasse Jacobsson.
För Jönköpingslaget Tenhult är matchen väldigt speciell. På klubbens hemsida uppmanar man folk att komma och se ”årets match mot Allsvenska Öster”.
Tenhult kommer till match med förlust i division 2-premiären mot Kronobergslaget Ljungby med 1-0 i bagaget. Öster kommer till match med förluster mot AIK, 0-4, och Elfsborg, 3-4 i Allsvenskan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".