1 av 3
Oväder på gång under fredagen
2 av 3
Vägskylt i Lindström. Foto: Sara Stenholm/SR.
3 av 3
Cecilia Wennersten

P4 Extra 27 oktober

Det stormar i Sverige. Bilar har svårt att hålla sig på vägen. Folk har svårt att stå på benen och tusentals hushåll har varit utan el. Längs stora delar av norrlandskusten riskerar det bli kaos när det dessutom ska snöa uppemot en halvmeter (13.05 och 14.30).

Det fortsätter blåsa runt regeringen också. Nu växer kritiken från andra moderater mot att utrikesminister Carl Bildt har kvar sina aktier i det ryska energibolaget som är inblandat i att dra en jättestor gasledning utanför Gotland (13.15).

Ljudet av kajor som dör ska skrämma livet ur kajor som stör. Vi följer med upp på ett hustak i Hässleholm och provar kajgruppens fågelskrämma (13.30).

I lilla byn Lindström eller Lindstrom i Minnesota är man stolta över fabriken som tillverkar svenska träskor. Vår USA-korrespondent har besökt byn som inspirerade Vilhelm Moberg till att skriva Utvandrarna (13.45).

Cecilia Wennersten har förknippats med ”Det vackraste jag vet” i över tio år. Nu släpper hon en ny skiva. I P4 Extra spelar hon live (14.00).

Fy farao vilken gammal lampa som låg och samlade damm på länsmuseet i Härnösand. När de tittade närmare på den visade det sig att det var en 2000 år egyptisk oljelampa. En av två i sitt slag i hela världen (13.20).

Lelle Printer ger dig de senaste telegrammen (14.45).

P4 Extra med Christer Engqvist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".