1 av 2
Magnus och Magnus
2 av 2
Fidel Castro i kubansk tv.

P4 Extra 30 oktober

Hur mycket ska man blanda in kyrkan i skolan? På Västerängsskolan i Bålsta blir det inget adventsfirande i kyrkan, för att det kan vara diskriminerande. Mikael Oscarsson, kd, har skrivit motinoner till riksdagen i ämnet(13.10).

Rädslan för serievåldtäktsmän har lett till ökad försäljning av överfallslarm och olika sprejer som man kan använda mot nån som ger sig på en. Det kan både leda till ökad trygghet, men också till mer och gröve våld (13.20).

 Diktatorn Fidel Castro på Kuba visade sig i TV i helgen, för första gången på sex veckor. I somras blev han akut sjuk och så himla länge till kan han inte sitta vid makten. Vad som händer sedan förklarar Kubakännaren Thomas Gustafsson (14.30).

I dagens program också om stress och om när stressen blir så farlig så man faktiskt kan dö av den. Psykologen Aleksander Perski som är chef för stressmottagningen kommer hit (13.30).

Albumaktuella Magnus Tingsek spelar bjuder på skön levande soulmusik tillsammans med Magnus de Oliveira (14.00).

Veckans författarkrönikör är Christina Herrström, som skrivit manus till tv-serierna Glappet och Ebba och Didrik (14.50).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista