P4 Extra 2 november

Ibland undrar man om folk söder om Dalälven har minne som guldfiskar. För varje år är det som om folk tappar hakan. Va? Snö och halka! Och vi verkar aldrig lära oss, säger krisforskaren Kerstin Castenfors på Försvarets Forskningsinstitut. (13.25)

Hos verkstäderna är köerna långa idag när alla som glömt bort att det blir vinter ungefär en gång om året ska byta däck på bilen. (13.10)

Stockholm drabbades av en veritabel snökanon igår, bilar halkade runt och tågen stod stilla. I dagens P4 Extra tar vi reda på varför det blev så. (13.20)

I de flesta kommuner i Skåne diskuterade man att bilda koalitioner över blocken för att hålla Sverigedemokraterna borta från makten. Men i Perstorps kommun har Sveriges Pensionärers intresseparti, SPI, gått ihop med Sverigedemokraterna. Hör vad SPI:s partiledare på riksplanet, Brynolf Wendt, säger om det. (14.35)

Tolv överlevde, men två omkom när lastfartyget Finnbirch sjönk mellan Gotland och Öland igår kväll. Du hör en av de ytbärgare som räddade sjömännen ur de tio meter höga vågorna. Du hör också om oljan som läcker ut ur fartyget.(14.45)

Polis och ungdomar drabbade samman med våldsam kraft i Ronna i Södertälje förra året, och någon sköt med automatvapen mot polisstationen.
Nu jobbar polisen i Ronna och andra liknande områden med att skapa en bättre kontakt med förortsborna. (13.35)

Suss von Ahn har kallats en svensk Norah Jones. Hon sjunger live i dagens program. (14.05)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".