P4 Extra 3 november

DXM är en ny drog som redan skördat sitt första dödsoffer i Sverige. Skellefteåpolisen har omhändertagit flera ungdomar som påverkats av den nya drogen. Och det är svårt för myndigheterna att hänga med och narkotikaklassa nya preparat. (13.10)

Den dyra elen får stora svenska industriföretag att satsa på egna vindkraftverk. Nu satsas miljarder på nya vindsnurror. (13.20)

Palmer och vinodling i England, bålgetingar och kolibriliknande fjärilar i Sverige - många tror att det allt varmare klimatet kan ge oss nya arter. (13.35)

Ett maffiakrig hotar italienska Neapel, de senaste tio dagarna har 12 människor mördats. Vi pratar med maffiaexperten och författaren Thomas Lappalainen, på plats i Neapel. (14.35)

Bo Kaspers Orkester fick en ordentlig rotblöta igår. Det var ett sprinklersystem som satte igång när de precis klivit upp på scenen. Nu är instrumenten så blöta att de kan tvingas ställa in konserter. Hör sångaren Bo Sundström berätta i dagens program. (14.15)

Allsvenskan avgörs på söndag - blir det AIK som gör årets come back eller Elfsborg som tar första SM-segern på 45 år? En som tror sig veta är sportjournalisten Henrik Ystén, som redan i våras kom med en bok om hur Elfsborg ska ta guld. (14.05)

Dessutom hör du en färsk nyhetssatir från Lelle Printer! (14.45)

Alltihop i P4 Extra, idag med Lotta Jernström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".