Radarpar i Böglobbyn

P4 Extra 6 november

Från och med i dag börjar landstingen vaccinera mot influensan. Men hur effektivt är vaccinet egentligen? Vi talar med Smittskyddsinstitutet. (13.10)

Från och med i dag gäller nya säkerhetsregler för flyget. Allt du vill ha med dig ombord som innehåller vätska måste packas i genomskinliga plastpåsar. Vi får rapporter från olika flygplatser runtom i Sverige. (13.15)

Ett norskt fartyg passerade en flod och halva Europa slocknade. Efter det stora strömavbrottet i helgen undrar man ju hur lite det krävs för att det ska bli stora problem. I Sverige föreslås nu en turordningslista för vad som ska slås ut först om det blir stort strömavrbott. (14.15)

För fyra år sen var språktest för invandrare en viktig valfråga för folkpartiet. Vi har tagit reda på vad som händer med den nu när folkpartiet sitter i regeringen. (13.35)

Igår vann Elfsborg SM-guld i fotboll. Idag försöker personal på Borås arena rensa planen från guldkonfetti. (13.25)

Det blir regnbågsglitter på TV ikväll när den 90-årige gamle toppdiplomaten och ambassadören Sverker Åström debuterar som programledare. Tillsammans med Olle Palmlöf bildar han radarpar i SVT-programmet Böglobbyn, du hör dem båda två i dagens P4 Extra.

I veckans författarkrönika kämpar Mark Levengood med körkortet. Och ännu mer med körskolläraren. (14.45)

P4 Extra med Christer Engqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".