P4 Extra 8 november

Kongressvalet i USA kommer innebära stora förändringar. När demokraterna fick majoritet i representanthuset och gick framåt i senaten betyder det att president Bush kommer få slita hårt för att få igenom sin politik i fortsättningen (13.10).

Vi undrar om 50-öringens framtid hänger på en skör tråd. Två riksdagsledamöter har motionerat om att den bör försvinna och många affärer har problem med mynten, men vissa gillar det kopparfärgade myntet (13.20).

Skolminister Jan Björklund vill stoppa specialgymnasier med elever från hela landet. Gymnasieprogrammet i vinterakrobatik i Östersund har fått avslag (13.30).

Det handlar också om domen mot Stefan Eriksson, som blev en av USAs mest omskrivna män när han kraschade i 260 knyck med en stulen ferrari i kalifornien i vintras (14.30).

Före detta Lambretta-sångerskan Linda Sundblad sjunger en låt från sin solodebut (14.00).

Du hör också om hur man vill göra Gävle till en riktig julstad, utöver den gamla traditionen med bockbränning på torget (14.50).

Dagens krönikör heter heter Anahita Ghazinezam.

Idag kom beslut om att förhandlingarna om Turkiets medlemskap i EU fortsätter, men Turkiet kritiseras för att reformerna går för långsamt (14.15).

Forskning visar att vem som får åka på tjänsteresa är ett sätt att mäta jämställdhet på jobbet. Den som reser är oftast en man med hög lön och familj, medan kvinnan är den som stannar hemma, med eller utan barn (13.45).