Deltagare på kursen.

P4 Extra 13 november

Ett företag som letar mögel med hjälp av hundar får kraftig kritik för att överdriva mögelproblemen.

P4 Extra har tillsammans med P1-programmet Kaliber granskat företaget Stures, som både utbildar mögelhundar med ägare i mögelsök och gör egna mögelutredningar med hund.
Men kritikerna menar att Stures hittar mögelproblem som inte finns där, för att tjäna pengar. Företaget å sin sida menar att man hjälpt många nöjda kunder bli av med sina mögelproblem.

Tidigare elever på företagets utbildning är också kritiska till hur hundarna behandlas, det berättade vi i Kaliber i P1 igår.
Eleverna säger att kursledarna ville att de skulle använda våld för att träna djuren, något som företaget förnekar.

P4 Extra måndag handlar också om finansministerns förslag om böter för arbetslösa som inte aktivt söker jobb. Vi hör vad arbetsförmedlare och arbetssökande tycker om det här. (13.10)

Årets hyresförhandlingar ligger i startgroparna - kraven på hyreshöjning är högre än förra året.
Barbro Engman, ordförande i Hyresgästföreningen, och Per-Åke Eriksson, vd för Fastighetsägarna, kommer till studion. (14.35)

Dessutom hör du svensken Tom Levin som gör succé i det stora landet i väster. Han är nominerad till årets manliga artist i USA. Idag spelar han live i vår studio! (14.05)

P4 Extra, idag med Lotta Jernström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista