1 av 2
Christer Engqvist på utomhussändningen i Haparanda
2 av 2
P4 Extras utsända: Christer Engqvist, Sven Rönnqvist och Sofia Söderholm

P4 Extra 15 november

P4 Extra har dragit på sig vantar och mössa och sänder idag direkt från ett snöigt Norrbotten!

Onsdagen den 15 november är P4 Extra i Haparanda i Norrbotten, där man just nu ser ljust på framtiden. IKEA slår nu upp sina portar och in till staden ska nu norrmän, finländare, ryssar och svenskar strömma.
Runt Haparanda och i grannstaden på andra sidan gränsen, Torneå, växer köpcentrumen upp och jobb skapas.

Hör kommunalrådet som kämpat för att locka det stora möbelvaruhuset till just Haparanda, och även Ingvar Kamprad själv. (13.05)

Det är inte bara i Haparanda som det rör på sig. I hela Norrbotten gör företagen miljardinvesteringar och kanske slutar nu flyttlassen gå söderut. (13.35)

Hör också författaren Mikael Niemi som bor i Pajala i Tornedalen. Att ha rötter i Tornedalen betyder ofta att vara kluven mellan det finska och det svenska. (14.05)

Dessutom handlar det om det täta samarbetet mellan Finland och Sverige i Haparanda. Nu byggs gemensamt polishus och städerna Haparanda och Torneå blir mer och mer en och samma stad, men i två olika länder. (14.15)

Lyssna på P4 Extra, med Christer Engqvist i nya långkalsonger, direkt från Haparanda!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".