P4 Extra 22 november

I Polen fortsätter kampen mot klockan för att rädda de 15 gruvarbetare som är instängda 1000 meter under marken. Minst åtta gruvarbetare dog i explosionen i gruvan igår. De senaste tre åren har 80 människor dött i gruvor i Polen (13.10).

I Sverige köps det snöskotrar för glatta livet. Den tidiga snön satte rekordfart på skoterförsäljningen (13.15).

Iilskna och chockade människor på demonstrerade på Beiruts gator igår efter att den libanesiske ministern Pierre Gemayel mördats. Många ger grannlandet Syrien skulden för mordet. Omvärldsanalytikern Fabia Midman som är uppväxt i Libanon berättar att det är stor risk för oligheter inför begravningen imorgon (13.20).

Det är en mörk månad, men deppa inte, om en månad vänder det och tills dess finns ju alltid ljusterapi. Vi besöker ett ljuscafé (13.30).

Beatles släpper en ny skiva idag. Det är bandets egen producent Sir George Martin, även kallad den femte beatlen som satt sig ner med alla originalbanden och klippt och klistrat och mixat om och satt ihop samlingsskivan LOVE. Sveriges Radios musiknestor Stefan Wermelin berättar mer (14.30).

Och nordirländaren Duke Special spelar live i P4 Extra kl 14.00.

Vi frågar oss också hur det är ställt med moralen. Illa visar en undersökning. Men har vi verkligen mindre moral nu än förr, eller är vi bara gnälligare? (14.45).

Lyssna på P4 Extra med Christer Engqvist