P4 Extra 30 november

De som flugit med British Airways mellan Stockholm och London, kan ha utsatts för någon form av radioaktiva ämnen. Resenären Hugh ska uppsöka läkare för att se om han utsatts för radioaktiva ämnen. Strålskyddsinstituet försöker få fram information om vad det rör sig om för typ av radioaktivta ämnen (13.10).

Det svenska förbudet för privatpersoner att själva importera alkohol strider inte mot EU:s regler. Det skriver generaladvokaten i EU:s domstol i ett förslag till beslut idag. Carls sprit beslagstogs och nu är han rädd för att bli åtalad. SRs korrespondent i Bryssel Kerstin Brostrand berättar vad förslaget innebär (13.20).

Varje dag smittas 11 000 personer av HIV. I morgon är det internationella aidsdagen. Sören Andersson på Smittskyddsinstitutet berättar om hiv- och aidssituationen i Sverige och världen. Vi har också besökt Kina, där antalet HIV-smittade har ökat dramatiskt de senaste två åren (13.30).

I P4 Extra lockar vi fram adventskänslorna. Peder Lamm säger att han hatar jul, men pyntfritt är det inte i hans hem (14.00).

Mer julkänslor när vi smygkikar bakom första luckan i SVTs julakalender LasseMajas detektivbyrå (14.20).

USA:s utrikesminister Condoleezza Rice besöker Mellanöstern idag. Cecilia Uddén förklarar vapenvilan i Palestina innebär.

Du hör också om skotten som grävt upp 40 000 aspar, som han ska plantera i Skottland (14.45).

P4 Extra med Christer Engqvist.