P4 Extra 1 december

Hösten har varit rekordvarm och vattenmagasinen är fyllda. Elbolagen höjer priset för en del av sina kunder, samtidigt som priset rasar på den nordiska elbörsen. Är elen för dyr eller är det vi konsumenter som inte är tillräckligt aktiva och byter elbolag när det kostar för mycket?

Göteborg hade den högsta dygnstemperaturen sedan SMHI började sina mätningar. I Norge ska sätter dom ut pollenfångare, för där beter sig träden som om det vore vår. Skidbackarna i svenska fjällen är leriga och saknaden av snön är stor. Björnanrna vill inte sova på djurparken i Öland (13.10).

Nu blir det hårdare tag för felparkerade bilar. Bilarna riskerar att forslas bort snabbare och notoriska felparkerade kan få bilhjulen fastlåsta (13.15).

En kyrkoherde i Kalmar välkomnar inga tomtar och pepparkaksgubbar i luciatåget i kyrkan. Han tycker inte de bruna och röda figurerna hör hemma där (13.20).

P4 Extra träffade idolfinalisterna Marcus och Erik efter det sista genrepet (14.00).

För två veckor sen omkom två svenska klättrare i en olycka i Himalaya. Men det dödstalet kunde ha blivit tre. Anders Bergman blev sjuk och tvingades vända tillbaka till baslägret, förkylningen räddade hans liv (14.30).

Lele Printer ger dig de senaste telegrammen (14.45)

Dessutom hör du vad en korvgubbe önskar att han själv och alla andra ska få i julklapp.

P4 Extra med Christer Engqvist