P4 Extra 7 december

P4 Extra har idag drabbats av rymdfebern, som sprids i landet. Rymdrecept, rymdpartyn och allt om den svenske astronauten väller över oss. Men vissa har redan ledsnat, en är krönikören Lena Sundström. (13.10)

Inatt kan alltså Christer Fuglesang bli förste svensken i rymden. Men in i det sista är det osäkert om uppskjutningen blir av - vädret kan komma i vägen. Vi får en direktrapport från rymdbasen i Florida. (14.35) 

Kvar på jorden sjunger Uno Svenningson och Irma Schultz-Keller en nyskriven julsång, live i P4 Extras studio.

I Arvika har de annat att tänka på än rymdresor. Där byggs det skyddsvallar för att förhindra att Glafsfjorden svämmar över stan igen. (13.25)

P4 Extra handlar också om att fler och fler tecknar privat sjukförsäkring för att slippa köer. Den utvecklingen kan utarma den offentliga vården, varnar en vårdforskare. (13.35)

Ryskt är rätt i antikbranschen. Uppsala auktionskammare, som krängde en Rubenstavla för nästan sjutton miljoner häromdagen, hoppas på nya rekord idag då rysk konst går under klubban. Den alltid lika energiske Knut Knutsson berättar. (14.45)

Hör också skådespelaren Joakim Nätterqvist som fått sitt livs roll som Arn, när Jan Guillous böcker ska bli film. (14.15)

Alltihop i P4 Extra med Christer Engqvist.