P4 Extra 11 december

Vad kul att Christer Fuglesang kom iväg till slut! Vi hoppas att det är roligt att vara tyngdlös. Vad händer i rymden idag, undrar vi förstås. Därför inför vi den nya programpunkten: Dagens Christer. (13.20)

Här på jorden är många oroliga över att vattnet stiger så mycket, bland annat i Dals Långed. Det påminner en hel del om hösten för sex år sen då ju bland annat Arvika svämmades över. (13.35)

Varje dag avlider i snitt 246 personer i Sverige. Vilken vård som du eller din anhöriga kan få i livets slutskede beror mycket på var ni bor.
I en del kommuner har man stor möjlighet att välja var man vill sluta sina dagar. I andra får man ta det som bjuds, visar en undersökning som Socialstyrelsen gjort. (14.34)

Förut var det mest i sport som det togs time out. Men nu är det politiker och andra som hamnat i blåsväder som gör det. Vi tar själva en timeout och reder ut vad det beror på. (13.35)

I Sverige ges det ut minst en kokbok om dagen. Vi går igenom en del av årets digra skörd, och trenderna bland kokböckerna 2006. Kanske kan du få några tips på hårda klappar! (14.05)

I veckans författarkrönika funderar Mark Levengood på vad som är typiskt svenskt. (14.45)

Alltihop i P4 Extra med Christer Engqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".