P4 Extra 14 december

Runt om i landet demonstrerar LO mot regeringens förslag på försämringar av a-kassan (13.00)

Några som bor i Fjuckby utanför Uppsala har tröttnat på att folk fnissar åt ortnamnet. I P4 Extra pratar vi ortsnamn med snuskiga assosiationer, som tex, Snopptorp i Eskilstuna, Runkbacken i Norrköping, Luderbygget i Orsa, Pungen i Älvsbyn, berget Snålkuk i Jokkmokk (13.15).

Regnet fortsätter att ösa över Västsverige.  Ett av dom värst drabbade ställena är Falkenberg där Ätran rinner ut i havet. Gada Böcklinger som bor i Falkenberg har aldrig varit mer om att det regnat mer än vad det gör nu (13.30).

Hur drabbar det mig om jag inte pensionssparar? Vad ska jag göra för att slippa äta knäckebröd på ålderns höst? Hur får man bäst avkastning för pengarna? Vi pratar pensionsparande med privatekonomen Ylva Yngvesson kl 13.45.

Prinsessan Dianas död, är en tragisk olycka inget annat. Det visar en utredning som pågått i England i över tre år. Maria Eksedler berättar från London (14.20).

Ju större uppmärksamhet en katastrof får, desto mer pengar skänker vi. Röda korset och röda halvmånen har precis kommit med årets världskatastrofrapport, som handlar just om katastroferna som inte får uppmärksamhet i media (14.00).

TV avgiften kan ersättas av en skatt. Kent Asp, professor journalistik berättar vad det innebär för Public Servie (14.30).

Du hör också dagens Christer Fuglesang (14.45).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".