Idolen Markus Fagervall

P4 Extra 15 december

Nio högstadietjejer i Landskrona vägrar gå till skolan. Dom har tröttnat på att bli kallade hora och när några killar i deras klass spottade på dom fick dom nog. Nu skolstrejkar dom (13.10).

Domen i tryckfrihetsmålet mellan Mikael Persbrandt och tidningen Expressens ansvarige utgivare, chefredaktör Otto Sjöberg kommer idag. Journalistförbundets etikombudsman Justus Bennet kommenterar domen i P4 Extra efter kl 14.30.

I höst har vi rapporterat om Stures, Sveriges största skola för mögelhundar. Vittnesmål från hundägare berättade om hundar som blir slagna och inte lär sig hitta mögel. Men nu håller branschen på att införa ett oberoende test för att se vilka hundar som verkligen kan hitta mögel (13.15).

Burma är ett av världens mest slutna länder och inga västerländska journalister tillåts resa dit, men SRs Lena Bejerot gjorde det ändå och lyckades få se nåt som militärregimen försökt hålla hemligt. Den helt nya huvudstaden, som dom byggt mitt inne i djungeln (13.30)

För två veckor sen vann han finalen i Idol 2006.
Redan på måndag kommer debutskivan.
Det mesta går i racerskoterfart just nu för Övertorneås stolthet Markus Fagervall (14.00).

Först var det 90000 sen blev det 112. Nu fyller det svenska nödnumret 50 år (14.15).

Du hör Lelle Printer med de senaste telegrammen kl 14.45.

Som vanligt hör du årets julklapp och dagens Christer Fuglesang. I P4 Extra med Christer Engqvist!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".