P4 Extra 29 December

17-årige Andreas dog efter att ha träffats av en nyårsraket i ansiktet - raketen hade han köpt trots att han inte var 18 år. Butiker som säljer fyrverkerier ska kontrolleras men många butiker i landet kontrolleras inte.

Orangutanghonan i Furuviksparken väntar tillökning och personalen är orolig att fyrverkerierna kan orsaka ett misfall. Därför har man ljudisolerat hennes bur och sätter på radion för att stänga ute smällarna. Vad står radion på för kanal undrar du - P4 givetvis!

Veronica från Burträsk i Västerbotten har kallats till polisförhör. Anledningen är att en sopspion har hittat en Kalle Anka-tidning med hennes namn på baksidan på fel ställe på en sopstation. Själv tror Veronica att hon gav bort tidningen för flera år sedan.

I norra Irak jublade kurderna när Saddam Husseins regim störtades för snart fyra år sedan. Nu blickar man framåt med hjälp av en massa svensk-kurder. Hawar Ramazanali, är 27 år, microvågsingenjör och har bott 20 år i Sverige. Han jobbar nu i Kurdistan.

Vad stod egentligen i flickböckerna som skrevs i mängd på 50 och 60-talet. Birgitta Theander, litteraturvetare vid Lunds Universitet, läste om alla böckerna, 1000 stycken, och skrev sin avhandling

Dagens julberättelse är ett stycke ur berättelsen ”Fylle-Svenssons och Det underbara ögonblicket” av Margareta Strömstedt utgiven 1992.

Lelle Printer har som vanligt dom allra senaste telegrammen!