P4 Extra 16 februari

I P4 Extra idag är det dags att fira nyår - Hundens år går nämligen mot sitt slut. De färgglada fyrverkerierna ska skjutas upp och den traditionsenliga karpen ska dukas fram på borden - enligt den kinesiska kalendern går varje år i ett djurs tecken och på söndag blir det Grisens år! (ca 13.20)

Hur lätt är det att hitta någon att älska i ett land med i snitt 22 invånare per kvadratkilometer? Socialantropologen Lissa Nordin har träffat män i norrländsk glesbygd som letar efter den ”rätta” kvinnan för att kunna bli riktiga män. (ca 13.35)

I vart tredje mobbningsfall i skolan är det en lärare som ligger bakom kränkningen av eleven - och för det mesta upplever eleverna att deras berättelser inte tas på allvar när de slår larm. Det visar ny forskning. Hör mer i P4 Extra om vad skolorna gör åt detta. (ca 13.10)

Motion och bra mat kan förbättra utsikterna för många som har drabbats av cancer - men för den allra vanligaste cancerformen hos män - prostatacancer - finns ännu inga råd att få. Därför har Karolinska Institutet nu startat en undersökning där man ska ta reda på hur män med prostatacancer lever. (ca 13.25)

Och så är det dags för den tredje deltävlingen av årets Melodifestival. Carolina Norén är på plats i Örnsköldsvik. (ca 13.45)

Lyssna på P4 Extra idag 13.05 - 14.00 - programledare Lotta Jernström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista