P4 Extra 28 februari

En grandödare härjar i det stora och populära friluftsområdet i Delsjön i Göteborg. Hittills har ett hundratal granar förstörts. Nu vädjar Göteborgs stad till allmänheten för att få tips för att få fast på granmarodören. (13.10)

Utredningen fortsätter av gårdagens svåra bussolycka som krävde sex liv. En parkerad långtradare kan ha bidragit till olyckan. Hör Sigbritt Eriksson som satt på en av olycksbussarna. (13.25)

Vajrar mellan körbanorna på vägarna har minskat antalet olyckor på de svenska vägarna. Men i vilken takt byggs de   och hur resonerar Vägverket när de prioriterar vilka vägar som ska få mitträcken? (13.20)

Kirurgen som fick reumatism och sadlade om - nu är Nils Simonsson en av Sveriges mest  populära och anlitade föredragshållare. (1335)  

Det är ett år sen Sveriges första fall av galna ko-sjukan blev känt. Vi besöker bonden på den drabbade gården. (14.45)

Nästan fyra miljoner människor har dött i konflikter i Afrika dom senaste åren. Konflikter som ofta finansieras genom handel med diamanter.
På fredag har filmen Blood Diamonds, som tar upp det här, premiär på svenska biografer. Vi pratar med handelsministern och Svenska Amnesty. (14.15)

Allt i P4 Extra med Pontus Enhörning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista