Sofia Karlsson med sin bouzoukigitarr

P4 Extra 11 april

Barn i tredje klass ska kunna skriva berättelser och kunna räkna plus och minus och 2009 blir det nationella prov för tredjeklassarna. Vi hör hur Skolverket har resonerat när de fastställt målen och vad några barn tycker om det här. (13.15)

Stora delar av Kiruna ska ju rivas eller flyttas när gruvan breder ut sig och i framtiden kanske ytterligare delar av staden måste flyttas. Och nu diskuteras att göra husen portabla, så att det blir lättare att flytta.(13.10)

Att vara diktatorns dotter gav inga fördelar, tvärtom. Hör Fidel Castros dotter, som nu bott i USA 14 år, intervjuas av Sveriges Radios korrespondent Thomas Nordegren. (14.35)

Hon har insprierats av bland andra Fred Åkerström, Dolly Parton, Tracy Chapman och hade en mamma som alltid sjöng i bilen - sångerskan Sofia Karlsson släpper nytt album i dag och spelar live i vår studio. (13.33)

Just nu pågår ju rättegången i folkpartiets dataintrångshärva. Vi reder ut begreppen - vad är ett egentligen olaga dataintrång och hur vanligt är det? (14.15)

Och i dag är det dags för Christina Herrströms författarkrönika som på ett sätt handlar om sexplåster...

Allt i P4 Extra med Lotta Jernström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".