Måns Jälevik och gitarristen Jocke

P4 Extra 12 april

Hittills har de stora partierna i Sverige undvikit att debattera med Sverigedemokraterna i TV. Men i kväll blir det debatt mellan folkpartiet och Sverigedemokraterna och på söndag är det moderaternas tur. Varför denna svängning och vad innebär det? Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag medverkar. (13.15)

Miljödebatten i Sverige har fått allt fler att handla miljövänligt. Det gäller inte minst i valet av ny bil där försäljningen av miljöbilar slår nya rekord. P4 Extra har tittat närmare på det här med miljöbilar och om det lönar sig ekonomiskt att köra med etanol i tanken i stället för bensin. Reportage i P4 Extra och uppföljning med miljöminister Andreas Carlgren som kommer till studion. (13.30)

Om man åker genom t ex Frankrike och imponeras av alla vackra vingårdar så kan man ju om man vill stanna till och köpa en flaska vin. Och om moderaterna på Gotland får dom de vill kan ön bli ett försöksområde för gårdsförsäljning av alkohol. (13.10)

Han var medlem i omtalade gruppen Her Majesty. Men nu är det dags för solokarriär och delvis ny stil. Sångaren Måns Jälevik spelar live i P4 Extra. (14.00)

Är det en ny terrorvåg på gång i Algeriet och vilket inflytande hade egentligen Al Queda på attentaten i går som krävde 30 människors liv? Terroristexperten Magnus Norell intervjuas. (14.35)

Allt i P4 Extra med Lotta Jernström och Pontus Enhörning

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista