P4 Extra 13 april

Fallet med den tioåriga flicka som tvingades bo kvar hos sin missbrukande och psykiskt sjuka pappa fortsätter att uppröra. Idag blir det demonstration framför kommunkontoret i Vetlanda.

Det är otursdagen framför andra idag - fredagen den 13:e. Vi har pratat med 72-årige Raymond Edlund från Kramfors. Han hävdar att han inte mindre än fem ”fredag den 13:e” tvingats till sjukhus Vi pratar också med Jonas Engman, etnolog vid Stockholms universitet om varför denna dag är oturens dag.

Dessutom besöker Nanne Grönwall P4 Extra.

Du frågar - vi svarar. Idag om varför den som ska teka i hockey hela tiden plockas bort av domaren. Radiosportens Robert Tennisberg hjälper oss med svaret.

Busringningar är kul! Kalle Sändare kommer med ny samlingsskiva och idag är han gäst i P4 Extra tillsammans med en mer nutida busringare, Olle Palmlöf.

I Uganda skövlas regnsskogen och miljövännerna protesterar vilt. Journalisten Elsa Helin har besökt Uganda. Vi pratar med henne och hör några av dom som protesterar i Uganda.

Sopranos, den av många så älskade maffiaserien, är snart slut. Nu börjar sista säsongen i USA. Reportage från New York  

Programledare Lotta Jernström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista