P4 Extra 17 april

Än en gång har USA drabbats av en massaker på ett skolområde. Enligt uppgifter är det 33 människor som har  förlorat livet vid Universitet Virginia Tech. SRs New York korrespondent Beatrice Janzon om hur USA reagerade på dådet. (13.10)

Psykiatikern Ulf Åsgård om hur sånt här kan hända och varför det sker just på skolor. (14.15).

Sveriges Radios Washingtonkorrespondent Thomas Nordegren åkte till Blacksburg, Virginia, i går och gav en rapport om hur stämmningen var på plats (14.40).

Efter ett år i fångenskap i Iran är nu de båda svenska byggarbetarna Jari Hjortmar och Stefan Johansson fria. I eftermiddag kommer de hem till Arlanda och P4 Extra är på plats. (14.50)

Svenska staten har krävt 46 miljoner kronor i skadestånd för att täcka Banverkets utgifter i samband med att Hallandåsen 1997 förgiftades av tätningsmedlet Rhoca-Gil, som tillverkats av Rhodia. Idag börjar rättegången i Helsingborgs tingsrätt. (13.15)

Under hela sin uppväxt tänkte Sanna Sjöswärd på sitt ursprung, och fantiserade ofta om sin mamma som en persisk prinsessa. När hon sen blev tonåring bestämde hon sig för att leta efter sin biologiska mamma. Hör hur det gick i Michas Arlts reportage. (13.35)

Detta och mer i P4 Extra med Lotta Jernström och Pontus Enöhrning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista