Kristina Hofsten och Malin Alfvén i P4 Extra

P4 Extra 23 april

Lars Leijonborg kommer att avgå höst och P4 Extra i dag är på plats på presskonferensen. (14.03) Vi hör Maria Vallhager, ordförande i Stockholm länsförbund folkpartiet - det länsförbund som enhälligt sa nej till Leijonborg - och den politiska chefredaktören på Sydsvenskan, Heidi Avallan ger en analys (14.10).

Det blir även kommentar från riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson och från olika håll i landet -P4 Extra har ringt runt till 15 av 21 länsförbund. För nu är ju den stora frågan - vem blir hans efterträdare? (13.10)

En ny lag kan göra det kriminellt för vuxna att söka kontakt med barn på internet om det uppenbara syftet är att träffa barnen och utnyttja dem sexuellt. Per-Erik Åström, som jobbar med internetfrågor på Rädda Barnen medverkar (13.20).

Det finns ju massor med handböcker om barn. Men barnbarnen då, hur ska man göra med dem? Föräldrapsykologen Malin Alfvén och journalisten och författaren Kristina Hofsten har skrivit en handbok för mor- och farföräldrar. De kommer till P4 Extra i dag. ( 13.35)

Allt fler svenskar döms till näringsförbud. Syftet är att förhindra personer som begått ekonomiska brott att kunna fortsätta sitta i styrelser och göra affärer. Men kontrollen av att de dömda inte fortsätter göra affärer brister, visar en genomgång som Ekonomiekot å P4 Extra gjort (14.35).

Allt i P4 Extra med Lotta Jernström och Pontus Enhörning

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista