P4 Extra 24 april

Det är dags att vårstäda. Eller?
Vårstädningen är inte så viktig ur hälsosynpunkt säger Greta Smedje, Miljöhygieniker på Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Vårstädningen kan till och med göra inomhusmiljön sämre.

Tidigt i morse avblåstes strejken bland 800 byggnadsarbetare i Sverige. Men konflikten mellan arbetsfivare och fack är inte slut i och med det här. Svenskt näringsliv anklagar nu facket för att systematiskt missbruka strejkvapnet. Men hur är det med det där - är det fler strejker? P4 Extra försöker reda ut.

Sångerskan Sonja Aldén kommer hit!

Du frågar - vi svarar! Idag om universums minst byggsten. Vetenskapsmännen förklarar då och då att dom funnit den minsta byggstenen men hur kan den minsta byggstenen vara uppbyggd av intet ?

Idag inleds en rättegång i Göteborg mot 20 män som har åtalats för att ha utnyttjat kvinnor genom att de köpt sex av dem. Normalt brukar sexköpare som erkänt få ett bötesstraff som betalas utan att männen behöver komma till en rättegång. Men i det här fallet vill åklagaren ha fängelse.

Igår avled Boris Jeltsin, Rysslands första folkvalde president som bland annat var det den som upplöste Sovjetunionen. Maria Persson Löfgren vår korrespondent i Moskva om hur han går till historien.

Mängden elektronikskrot har mer än fördubblats på 5 år. Vi besöker skrot i Kristianstad och pratar med Jan-Olof Eriksson från Elkretsen, det företag som samlar in elskrot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista